Hvem er jeg

Jeg hedder Michael Hansen, jeg er født i 1962 og har praksis i Køge. Jeg har altid syntes, at psykologi er
fascinerende og jeg har mit speciale i psykoanalytisk psykoterapi.

Psykoanalytisk terapi er udviklet af Sigmund Freud i slutningen af 1800 tallet. Den er siden videreudviklet og opdateret med mange nye variationer og jeg bruger stadig Sigmund Freuds grundform for psykoanalysen, men arbejder også med alle de moderne variationer af psykoanalysen.

Jeg har selv siddet i stolen

At arbejde som psykoanalytisk terapeut er en forlængelse af min egen terapi. Jeg startede selv i terapi i slutningen af 1980´erne og blev fascineret af den indflydelse den havde på mig og hvordan jeg langsomt, men sikkert, forandrede mig til det bedre.

Jeg begyndte derfor allerede dengang, at læse om psykoanalysen og blev meget interesseret. At starte en psykoanalytisk proces er en livslang proces, som aldrig får ende. Når først, processen er startet, kan man ikke standse den igen, da man lærer at forholde sig til sig selv og derved lærer man, at undersøge sig selv når der opstår et problem i ens eget liv.

Åbenhed og modtagelighed

Det at være psykoterapeut kræver at man som menneske er åben og modtagelig og tør bruge sig selv i terapien. Min livserfaring og min joberfaring, fra det offentlige og private arbejdsmarked, har gjort, at jeg er godt rustet til det at beskæftige mig med mennesker og de problemer som opstår i livet.

Jeg har selv været udsat for meget i mit liv som gør, at jeg kender til livets hårde side, men gennem min egen psykoanalytiske proces, har jeg lært at tackle de problemer man som menneske, bliver udsat for i livet.

Jeg har altid arbejdet med mennesker og denne viden inddrager jeg i terapien.

Min uddannelse

Jeg er uddannet ved Dansk Psykoanalytisk Kollegium og denne uddannelse opfylder de ministerielle krav.

Jeg er stadig tilknyttet Dansk Psykoanalytisk Kollegium, hvor jeg modtager supervision og videreuddannelse.